1. Főoldal
  2. Hírek
  3. Flóra utoljára lépett versenypályára

Flóra 2009-ben született szürke kanca.

Apja, Landprinz nemzetközi nagypályákon eredményesen versenyzett Szász Sándorral.

 
Anyja Hermina, az elmúlt évtizedek egyik legeredményesebb sportló kancája. Kiemelkedő sportpályafutása során lovagolta Szász Attila, Panca Cornel Teodor és Túri József is. Többek között Hermina neve szerepel a dísztribün oldalán látható dicsőségtáblán, hiszen Szász Attilával nyerte az első Kanca- és Ménverseny Szuperdöntőjét 1995-ben. Pedigréjében a legjobb mezőhegyesi mének találhatóak: Merano I., Kemal xx, Ramzes Junior. A kancacsalád kisbéri gyökerekkel rendelkezik, minden tagja kipróbált és eredményes sportló. Ezen nagy múltú és kiemelkedően eredményes kancacsalád alapító kancája 607 Széplak I. (Szerén II.), síkversenyek résztvevője volt Budapesten és Pardubicében. A Ramzes Junior apaságú Szerénával Krucsó Ferenc versenyzett. Szeréna csikója Kemál xx után Héra, Flóra nagyanyja, eredményes ugróló volt Bogár Istvánnal, Törőcsik Istvánnal és Ákos Ajtonnyal. Flóra nővére, Vénusz, Koppány után Szász Attilával nemzetközi szinten is eredményes kiváló ugróképességű kanca, jelenleg tenyésztésben áll, csikóját, Minerva M-et a hétvégén itt láthattunk (első két napon győzött az 5 évesek között).
 
Flóra 2013-ban kezdte meg versenykarrierjét, állandó lovasa, Piroska Zoltán lovagolta vasárnap is a búcsúkört vele. A 2014. évi tenyészverseny 5 éves lovak kategóriájának győztese volt. 2018-ban megnyerte a Kanca- és Ménverseny Szuperdöntőjét, 2019-ben megnyerte a Kanca II döntőt. 2018-ban és 2019-ben is győzött a kiskunhalasi Nagydíjban. 2019-ben a budapesti CSI Világranglista-pontot adó Nagydíjában egy verőhibával ugrott. 2020-ban a felnőtt országos bajnokságon egyéni 8. helyezéshez és csapat ezüstéremhez segítette lovasát, ami a kanca karrierjének utolsó versenye volt.
 
2021-ben megszületett első csikója embriótranszfer által. A Casco apaságú méncsikót egy nóniusz kanca neveli. Flóra jelenleg pedig már vemhes Kannantól, így megkezdi ménesi életét. Lekerült róla a nyereg, elbúcsúzott tőle lovasa, edzője, tenyésztője, és hamarosan a 39-es majori ménesbe költözik.